сабота, октомври 24, 2020

ЕДС доминира на целосно либерализираниот пазар на струја во С. Македонија

Компанијата ЕДС, како доминантен играч продаде најмногу струја до крајните потрошувачи во 2019, годината во која за прв пат започна да функционира целосно либерализираниот...
Повеќе

  Прекини во снабдување на електрична енергија за сабота, недела и понеделник 17 18 и 19 10 2020

  Прекини во снабдување на електрична енергија за сабота, недела и понеделник 17 18 и 19 10 2020

  ПочетокКраjКЕЦАдреса
  2020-10-19 09:15:002020-10-19 12:30:00ГостиварГОСТИВАР: индустриска зона покрај автопат Гостивар - Тетово, потрошувачи од клучката за с.Неготино кон Тетово.
  2020-10-19 09:00:002020-10-19 15:00:00ГостиварГОСТИВАР: с.Чегране, с.Корито .
  2020-10-19 08:30:002020-10-19 14:30:00Делчевос. Селник.
  2020-10-17 09:00:002020-10-17 11:00:00КочаниКОЧАНИ: ул. Унгарска (најновиот објект на Амфенол Технолоџи Македонија), ул. Унгарска (плац за плин цистерни)
  2020-10-17 10:00:002020-10-17 12:00:00Скопје Васил Главиновдел од с. Орланци.
  2020-10-18 07:00:002020-10-18 10:00:00СтрумицаСТРУМИЦА: Дел од Индустриска зона Север, Ново Добрејци, Никомил, Мебел 2000, Ни-пром, Карло, Бомјански, Бресто, мебел 11-Септември, Татлатка, Василево индустриска зона, Хелена, Елко-Инг, с.Градошорци, с.Ангелци, Градошорци индустриска зона
  2020-10-18 16:00:002020-10-18 19:00:00СтрумицаСТРУМИЦА: Дел од с.Василево, дел од Ново Добрејци (Ребека ДООЕЛ, Сеча ДООЕЛ, Ки-Бо Комерц и др.), Старо Добрејци, Роко-2000, Нави-Пром, и фабрика Ал-Мак.
  2020-10-18 13:00:002020-10-18 16:00:00СтрумицаСТРУМИЦА: Дел од Индустриска зона Север (Габро ДООЕЛ, Медитеран, Неимар, Рима-Комерц, Таргет ДОО, Конинг-градба, Фико-пласт, ДИА-2, Свишинокс, Мега-принт, слаткарница Карамела, Холанд-фарминг, Црвена Ружа, кванташки пазар), и краткотрајни прекини во с.Ангелци, с.Седларци, с.Вељуса, с,Водоча и с.Баница.
  2020-10-18 10:00:002020-10-18 13:00:00СтрумицаСТРУМИЦА: Тритерол на Просенички пат и Расадник во с.Просениково.
  2020-10-19 09:15:002020-10-19 09:45:00Тетоводеловни објекти и производстевни капацитетии кои се наоѓаат на автопат Тетово-Гостивар околу с.Жеровјане, с.Боговиње, с.Пирок.
  2020-10-19 08:30:002020-10-19 15:30:00ТетовоЛЕШОК: долниот дел од с.Лешок, и објекти на патот Тетово-Јажинце кај с.Лешок.

  Latest Posts

  Прекини во снабдување на електрична енергија од сабота 24 10 2020 до вторник 27 10 2020

  Прекини во снабдување на електрична енергија од сабота 24 10 2020 до вторник 27 10 2020

  Полска бара поддршка од ЕК за изградба на нуклеарна електрана

  Полска ќе побара од Европската комисија да одобри државна финансиска помош за изградба на нуклеарна централа, изјави денеска министерот за енергетика Пјотр Наимски. Најголемото производство...

  РКЕ бара поголеми ингеренции – за да може да изрекува повисоки казни

    Според Бислимовски, целта е да се зголемат казните за операторите на дистрибутивните системи, доколку поради нивна неажурност и лоша организација ги оставиле потрошувачите без...

  Бугарија бара помош од Европската комисија за укинување на јагленот

  Бугарскиот премиер Бојко Борисов побара од Европската комисија да им помогне на земјите од Централна и Источна Европа да го исфрлат јагленот од употреба...

  НАЈНОВИ ВЕСТИ

  Заев: Предлогот за намалување на ДДВ кај струјата вреден за разгледување од Владата

  Премиерот на Северна Македонија Зоран Заев смета дека е вредно да се разгледа варијантата за намалување на данокот на додадена вредност кај електричната енергија од...

  Прекини во снабдување на електрична енергија за сабота 03 10 2020 и понеделник 05 10 2020

  Прекини во снабдување на електрична енергија за сабота 03 10 2020 и понеделник 05 10 2020

  ДЗС: За 1,4 отсто пониска просечната цена на струјата во првото полугодие од 2020 година

  Според податоците на Државниот завод за статистика (ДЗС), во првото полугодие од 2020 година, просечната малопродажна цена на електричната енергија за домаќинствата изнесува 4.789...

  Нафтениот гигант „Шел“ најавува отпуштање на речиси 9.000 работници

  Мултинационалната нафтена компанија Ројал Дач Шел (Royal Dutch Shell) соопшти денеска дека планира да скрати од 7.000 до 9000 работни места како дел од големото преструктуирање...

  Прекини во снабдување на електрична енергија за петок 02 10 2020

  Прекини во снабдување на електрична енергија за петок 02 10 2020