петок, мај 17, 2024
spot_img
Повеќе

  Формиран субјект „Топлификација Битола“

  Горан Козаров е назначен за директор на ДООЕЛ „Топлификација Битола“, објави на денешната прес конференција генералниот директор на АД ЕСМ, Васко Ковачевски.

  ДООЕЛ „Топлификација“ е најновиот правен субјект во рамките на компанијата и во негова надлежност ќе биде изградбата и одржувањето на топловодот, како и дистрибуцијата на топлинска енергија од РЕК „Битола“ до градот Битола и околните населени места.

  „’Топлификација Битола’ е исклучително значаен проект за Битола кој населението нетрпеливо го очекува. Задоволни сме од динамиката со која се реализира проектот и очекувам со назначувањето на Горан Козаров за директор таа дополнително да се зголеми. Придобивките од топловодот за жителите на Битола, Новаци и Могила ќе бидат големи и од економски и од еколошки аспект и очекувам во реализацијата на проектот сериозно да се вклучат и општините, за доброто на граѓаните”, рече Ковачевски.

  Горан Козаров е магистер по индустриски менаџмент и поранешен директор на ЈП „Водовод Битола“.

  НАЈНОВИ ВЕСТИ