петок, март 5, 2021

ЕДС доминира на целосно либерализираниот пазар на струја во С. Македонија

Компанијата ЕДС, како доминантен играч продаде најмногу струја до крајните потрошувачи во 2019, годината во која за прв пат започна да функционира целосно либерализираниот...
Повеќе
  Почетна Енергетска ефикасност

  Енергетска ефикасност

  Енергетски ефикасни студентски домови најави Владата, приоритет е „Стив Наумов“

  Програмата ќе се фокусира на студентски домови во државна сопственост во следните градови: Скопје, Прилеп, Битола, Охрид и Штип   Енергетски ефикасни студентски домови во земјава...

  Усвоена програмата за работа на Агенцијата за енергетика, приоритет енергетската ефикасност

  Владата на Република Северна Македонија на денешната редовна седница донесе одлука за давање согласност на Програмата за работа на Агенцијата за енергетика на Република...

  Што се пловечки соларни панели?

  Како функционираат пловечките соларни панели? Пловечки соларен, исто така познат како пливачки/лебдечки фотоволтаик (FPV), е низа од панели кои пловат над вода. Соларните панели треба...

  Кои домаќинства може да добијат субвенции за енергетска ефикасност

  Програмата на Владата за оваа година предвидува седум мерки за кои се одвоени 52 милиони денари    Владата, на денешната седница, ја усвои Програмата за промоција...

  Чешка компанија ќе управува со уличното осветлување во Валандово

  Чешката компанија „ИЦС Системи“ преку својата подружница во Охрид е избрана да го модернизира и одржува јавното улично осветлување во Валандово, како најповолен понудувач...

  С Македонија ја доби првата фотонапонска централа

  Централата што ја инсталираше ЕВН во Неготино истовремено произведува електрична енергија и од сонцето и од одблесокот на светлината   Првата фотонапонска централа во земјата, која...

  Битиќи: Владата на Република Македонија тргна храбро во енергетска транзиција

  Заменикот на Претседателот на Владата зaдолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, учествуваше на панелот „Предизвиците на регионалната енергетска...

  Бектеши го претстави граѓанскиот буџет за 2021 година-повеќе средства за енергетска ефикасност, поддршка на претприемништвото и индустријата, домашниот туризам и инвестиции во гасификација

  Министерот за економија на С. Македонија, Крешник Бектеши, вчера на прес-конференција во Владата го презентираше Предлог-буџетот на Министерството за економија за 2021 година. Министерот се...

  Ќе се врати ли во живот ТЕЦ „Неготино“ со американски пари

  Изјавата на премиерот Заев дека „Џенерал електрик“ е заинтересиран за ТЕЦ „Неготино“ поттикна многу многу надежи околу иднината на термоцентралата која служи како ладна...

  Прочитај

  Струја