сабота, март 6, 2021

ЕДС доминира на целосно либерализираниот пазар на струја во С. Македонија

Компанијата ЕДС, како доминантен играч продаде најмногу струја до крајните потрошувачи во 2019, годината во која за прв пат започна да функционира целосно либерализираниот...
Повеќе

  Инвеститорите во производство на струја од фотоволтаици изненадени се од наглото поскапување на панелите

  Инвеститорите во производство на струја од сонцето се вознемирени и изненадени од значителното зголемување на цените на соларните панели во последните неколку месеци. Ова го поништива широко распространетиот став дека цената на оваа технологија само ќе паѓа со текот на времето.

  Според истражување направено од Energypress, цените на сончевите панели од почетокот на јули до денес се зголемија помеѓу 10 и 25 проценти, во зависност од моделот и производителот,

  Покрај зголемувањето на цените има и недостиг на соларни системи, што бара инвеститорите да чекаат за испораки.

  Одложувањата во испораките и зголемувањето на цените се од низа фактори како наглото зголемување на глобалната побарувачка за нив, техничките проблеми како и падот на курсот на американскиот долар.

  Latest Posts

  НАЈНОВИ ВЕСТИ

  Струја