вторник, мај 21, 2024
spot_img
Повеќе

    Нуредини – Скопските топлани не смеат да работат на мазут

    Скопските топлани не смеат да работат на мазут, порача министерот за животна средина и просторно планирање, Насер Нуредини во интервју за Радио Сободна Европа.

    -Јас лично и како Министерство за животна средина секогаш сме имаше еден ист став – да продолжиме да употребуваме гас за затоплување на Скопје. Некои од топланите имаат можност да употребат мазут или дизел, ако е со дозвола. Топланите Скопје-исток и Скопје – запад, во дозволата им пишува дека може да употребат мазут за 10 дена ако имаат хаварија и немаат пристап до гас. Додека ние имаме пристап до гас, ќе продолжиме да употребуваме гас, изјави Нуредини.

    НАЈНОВИ ВЕСТИ