сабота, февруари 27, 2021

ЕДС доминира на целосно либерализираниот пазар на струја во С. Македонија

Компанијата ЕДС, како доминантен играч продаде најмногу струја до крајните потрошувачи во 2019, годината во која за прв пат започна да функционира целосно либерализираниот...
Повеќе

  Корисниците на природен гас од 1 јануари ќе добиваат пониски сметки за 6,16%

  Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги донесе одлука со која се намалува тарифата за преносна природен гас во просек за 6,16 %. Одлуката стапува на сила од 1 јануари 2021 година.
  „Бенефитот од оваа одлука ќе го почувствуваат сите корисници на природен гас чии сметки од 1 јануари ќе бидат пониски. Клучните причини поради кои се намалува тарифата за пренос на природен гас се зголемените количини на природен гас кои ќе се пренесуваат следната година, како и влијанието на намалената увозна цена на природниот гас„ изјави Марко Бислимоски, претседател на Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги. РКЕ еднаш во годината носи одлука за тарифата за пренос на природен гас.

  Latest Posts

  НАЈНОВИ ВЕСТИ

  Струја