сабота, декември 10, 2022
spot_img
Повеќе

  РКЕ: Обврзани сме да ја усогласиме одлуката со законските измени изгласани во Собранието

  На реакцијата од опозициската ВМРО-ДПМНЕ за покачувањето на цената на нафтените деривати се јави Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ).

  Од оваа институција преку соопштение како што велат, ја информираат ВМРО-ДПМНЕ дека изврши усогласување на Одлуката од 5.04.2021 година (со која се утврдени највисоките малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт ) со измените на Законот за акцизите што го донесе Собранието на Република Северна Македонија, во чиј состав се и пратениците од ВМРО ДПМНЕ.

  „Реториката на навреди која ја практикува ВМРО -ДПМНЕ кон РКЕ е одраз на недостаток на аргументи, политичка тежина и знаење. РКЕ не носи закони, само ги спроведува соодветните законски решенија“, стои во соопштението од Регулаторната комисија.

  НАЈНОВИ ВЕСТИ

  Струја