недела, јуни 16, 2024
spot_img
Повеќе

    Во април целата потрошена струја произведена во домашни капацитети

    Во април годинава во земјава вкупно се потрошени 575 829 мегават часови електрична енергија, 35,898 милиони нормални кубни метри природен гас, 461.047 тони јаглен и 93.326 тони нафтени продукти.

    Според податоците на Државниот завод за статистика, целата потрошена електрична енергија во април е од домашното производство, додека 99,1 отсто од вкупно потрошениот јаглен е употребен за производство на струја.

     

    НАЈНОВИ ВЕСТИ