петок, септември 29, 2023
spot_img
Повеќе

  ТЕЦ Осломеј повторно е исклучен од работа

  Поради проблеми во вентилацијата, термоелектраната Осломеј превентивно е исклучена од работен режим- информираа од АД ЕСМ.

  Информација за сериозноста на дефектот и времето потребно за поправка од ЕСМ нема. Недостатокот на струја ќе се надополни со купување од слободниот пазар.

  „Термоелектраната Осломеј од превентивни причини е исклучена од работен режим по забележана појава на вибрации во системот во делот на вентилацијата, кој минатата недела беше зафатен со пожар при самозапалување на јаглен и кој дел подлежеше на санирање. Се вршат повторни проверки од страна на надворешната овластена фирма и се очекува набрзо пречката да биде отстранета и термоцентралата да биде вратена на мрежа“ – соопштија од ЕСМ.

  НАЈНОВИ ВЕСТИ

  Струја