сабота, јули 20, 2024
spot_img
Повеќе

    Србија привремено го забранува извозот на природен гас

    Владата на Србија денеска донесе одлука за привремена забрана за извоз на природен гас до крајот на месецот, со цел да се обезбеди безбедно снабдување на домашниот пазар и да се спречат можни штети за стопанството и граѓаните.

    Одлуката е донесена со цел да се спречи заканата од критичен недостиг на природен гас предизвикан од нарушување на глобалниот енергетски пазар“, се наведува во соопштението.

    НАЈНОВИ ВЕСТИ