сабота, март 6, 2021

ЕДС доминира на целосно либерализираниот пазар на струја во С. Македонија

Компанијата ЕДС, како доминантен играч продаде најмногу струја до крајните потрошувачи во 2019, годината во која за прв пат започна да функционира целосно либерализираниот...
Повеќе

  Србија го превзеде претседателството со Енергетската заедница за 2021 година

  Српската министер за рударство и енергија Зорана Михајловиќ го презеде претседателството со Енергетската заедница (ЕН) во 2021 година во име на Србија и најави дека следната година ќе биде обележана со барање на заеднички одговори на енергетските и еколошките предизвици и подобро поврзување во регионот. Министерката Михајловиќ рече дека целта на Србија, како земја-претседател, е да биде пример за другите членки во 2021 година, како во донесувањето и спроведувањето на регулативите што се однесуваат на енергијата и климатските промени, така и во спроведувањето на реформите и создавањето на современи и ефикасни енергетски компании.

  Србија, исто така, ќе работи на побрзо регионално поврзување во областа на енергетиката, што е исто така важно за патот на регионот кон членството во ЕУ. Само со заедничка работа, регионот може да ги даде вистинските одговори на енергетските и еколошките предизвици со кои се соочува целиот свет.

  Latest Posts

  НАЈНОВИ ВЕСТИ

  Струја