понеделник, мај 20, 2024
spot_img
Повеќе

    „Макпетрол“ ќе добави гас за март, понудил најниска цена

    АД ЕСМ донесе одлука за избор на набавувач за месец март за потребите на топланите Исток Запад Енергетика Скопје Север. Природниот гас ќе се набави по цена од 60,10 евра, а добавувач ќе биде Макпетрол.

    Се пријавија три компании, се избра Макпетрол бидејќи понуди најниска цена од 60,10 евр, изјави на денешната прес-конференција генералниот директор на АД ЕСМ Васко Ковачевски.

    Иннку, за првите два месеци од годинава, гас за земјава испорачува бугарската фирма „Јутилитис“.

    НАЈНОВИ ВЕСТИ