вторник, март 9, 2021

ЕДС доминира на целосно либерализираниот пазар на струја во С. Македонија

Компанијата ЕДС, како доминантен играч продаде најмногу струја до крајните потрошувачи во 2019, годината во која за прв пат започна да функционира целосно либерализираниот...
Повеќе

  Центарот за координација на електричната мрежа во Југоисточна Европа ќе почне со работа кон крајот на оваа година

  Центарот за координација на електричната мрежа во Југоисточна Европа (SEleNe CC), основан во Солун за поддршка на регионалната безбедност и стабилност на електричната мрежа во југоисточна Европа, во моментов регрутира персонал и инсталира техничка опрема потребна за неговото работење.

  Целата опрема се очекува да биде инсталирана во седиштето на центарот во Солун до крајот на септември и целта е да се подготви центарот како целосно оперативна единица до крајот на годината.

  Спојувањето на соодветните пазари, што се очекува наскоро, ќе претставува следен чекор во усогласувањето и вклучувањето на регионот во унифицираниот пазар на електрична енергија во Европа.

  Latest Posts

  НАЈНОВИ ВЕСТИ

  Струја