сабота, февруари 27, 2021

ЕДС доминира на целосно либерализираниот пазар на струја во С. Македонија

Компанијата ЕДС, како доминантен играч продаде најмногу струја до крајните потрошувачи во 2019, годината во која за прв пат започна да функционира целосно либерализираниот...
Повеќе

  Енергетски ефикасни студентски домови најави Владата, приоритет е „Стив Наумов“

  Програмата ќе се фокусира на студентски домови во државна сопственост во следните градови: Скопје, Прилеп, Битола, Охрид и Штип

   

  Енергетски ефикасни студентски домови во земјава најави Владата, при што, како приоритет се издвојува домот „Стив Наумов во Скопје.

  Владата, на последната седница, ја разгледа и усвои Информацијата за проектот „Енергетски ефикасна рехабилитација на студентските домови во Северна Македонија“.

  Проектот, како што велат од Владата, се однесува на унапредување на енергетски-ефикасна реконструкција и модернизација на избрани јавни објекти во образовниот сектор (студентски домови во државна сопственост) конкретно зголемување на енергетската ефикасност, структурниот интегритет и основната удобност.

  Програмата ќе се фокусира на студентски домови во државна сопственост во следните градови: Скопје, Прилеп, Битола, Охрид и Штип.

  „Заедно со обновата на енергетската ефикасност на зградите и структурното зајакнување, основните мерки за удобност ќе бидат суштински дел од програмата, како што е реновирање на санитарни инсталации, обнова на електрична опрема, безбедносни мерки, стандардни работни соби, итн. со цел да се подобри средината за живеење и учење за студентите“, велат од Владата.

  Владата го задолжи Министерството за образование и наука да го вклучи студентскиот дом „Стив Наумов“ како приоритетен  во проектот „Енергетски ефикасна рехабилитација на студентските домови“.

  Latest Posts

  НАЈНОВИ ВЕСТИ

  Струја