понеделник, октомври 2, 2023
spot_img
Повеќе

    Во март 70,7 проценти од потрошената струја од домашно производство

    Во март годинава вкупната потрошувачка по видови енергенти изнесува: 798 667 мегават часови електрична енергија, 44.740 милиони нормални метри кубни природен гас, 446 801 тон јаглен и 110 788 тони нафтени продукти, објави денеска Државниот завод за статистика.

    Бруто-домашното производство на електрична енергија учествува со 70,7 проценти во бруто-домашната потрошувачка на електрична енергија, додека 97,2 проценти од вкупната потрошувачка на јаглен се употребени за производство на електрична енергија.

    НАЈНОВИ ВЕСТИ

    Струја