недела, јуни 16, 2024
spot_img
Повеќе

    Во август 88,7 отсто од потрошената струја од домашно производство

    Според податоците на Државниот завод за статистика, 88,7 отсто од потрошената електрична енергија е од домашни извори, а 97,12 отсто од вкупната потрошувачка на јаглен се употребени за производство на струја.

    Земјава во август годинава вкупно потрошила 586.691 мегават часови електрична енергија, 36,924 милиони нормални кубни метри природен гас, 413.040 тони јаглен и 112.231 тон нафтени продукти.

    НАЈНОВИ ВЕСТИ