сабота, април 20, 2024
spot_img
Повеќе

    Во април 73,7 отсто од потрошената струја била од домашно производство

    Во април 2022 година, вкупната потрошувачка по видови енергенти во земјава изнесувала: 626 982 МWh електрична енергија, 7.339 мил. нм3 природен гас, 485 350 тони јаглен и 93 840 тони нафтени продукти, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.
    Бруто-домашното производство на електрична енергија учествува со 73.7 % во бруто-домашната потрошувачка, додека 97.4 % од вкупната потрошувачка на јаглен се употребени за производство на струја.

    НАЈНОВИ ВЕСТИ