недела, март 7, 2021

ЕДС доминира на целосно либерализираниот пазар на струја во С. Македонија

Компанијата ЕДС, како доминантен играч продаде најмногу струја до крајните потрошувачи во 2019, годината во која за прв пат започна да функционира целосно либерализираниот...
Повеќе

  Владата одлучи: Ќе се продава ТЕЦ Неготиносе а ќе се гради ХЕЦ Чебрен

  Владата на Република Северна Македонија на денешната редовна седница го задолжи АД Електрани на Северна Македонија (ЕСМ) да почне постапка за изработка на физибилити студија за јавно-приватно партнерство или за продажба на ТЕЦ Неготино.

  Како што е соопштено ЕСМ треба да спроведе и постапка за избор на трансакциски советник за евалуација во постапката за изразување намера за изградба на ХЕЦ Чебрен.

  Latest Posts

  НАЈНОВИ ВЕСТИ

  Струја