петок, март 5, 2021

ЕДС доминира на целосно либерализираниот пазар на струја во С. Македонија

Компанијата ЕДС, како доминантен играч продаде најмногу струја до крајните потрошувачи во 2019, годината во која за прв пат започна да функционира целосно либерализираниот...
Повеќе

  Владата го раскина договорот за државна помош за ТЕ-ТО

  Согласно со оваа Oдлука, Друштвото за производство на електрична и топлинска енергија е должно да го плати долгот кон УЈП

   

  Владата, на денешната седница, еднострано го раскина договорот за државна помош за компанијата за производство на електрична и топлинска енергија ТЕ-ТО.

  Како што соопштија од Владата, на денешната седница, е разгледана и усвоена  информацијата за потребата од раскинување на Договорот за доделување  државна помош и анексот на овој договорот,  склучени меѓу Владата и Друштвото за производство на електрична и топлинска енергија ТЕ-ТО АД Скопје. Владата, како што се соопштува, донесе Одлука за едностран раскин на овие договори затоа што не се постигна согласност за создавање правна основа за оваа државна помош.

  Согласно со оваа Oдлука, ТЕ-ТО е должно да го плати долгот кон УЈП, со заклучок на Владата. Доколку во рамките на законската рамка постои можност и се постигне договор, долгот да биде исплатен на рати.

   

   

  Latest Posts

  НАЈНОВИ ВЕСТИ

  Струја