понеделник, мај 29, 2023
spot_img
Повеќе

  Тендерската постапка за ХЕЦ Чебрен влегува во втора фаза

  Владата на денешната седница ја разгледа и усвои Информацијата за усвојување на тендерска документација за втора фаза во постапка за доделување на концесија за користење на вода за производство на електрична енергија од хидроелектрични централи на Црна Река, соопшти Прес-службата на Владата. – Согласно резултатите од првата фаза, 9 од 10-те пријавени компании ги исполнија условите од претквалификацијата и со тоа се стекнаа со право да достават на понуди за втората фаза, велат од Влада. 

  Девет од пријавените 10 конзорциуми се квалификуваа за втората фаза за ХЕЦ Чебрен

   

  НАЈНОВИ ВЕСТИ

  Струја