сабота, април 20, 2024
spot_img
Повеќе

    Скопјани од 15-ти октомври ќе имаат парно-ЕСМ и Адора постигнаа договор за закуп на топланите

    АД ЕСМ и АДОРА постигнаа договор за закуп на топланите во сопственост на АДОРА, кои ќе се користат од страна на АД ЕСМ во процесот на обезбедување парно греење за градот Скопје информираат од ЕСМ.

    -Договорот за закуп е со трајност за времетраење на грејната сезона 2022/23г. Закупнината е дефинирана според постоечката цена утврдена од РКЕ.

    Двете компании покажаа општествена одговорност и свесност за моментот во однос на потребите на граѓаните на Скопје и постигнат е договор сите прашања кои претставуваа предмет на дискусија да се апсолвираат во следниот период, соопштија од ЕСМ.

    НАЈНОВИ ВЕСТИ