четврток, март 4, 2021

ЕДС доминира на целосно либерализираниот пазар на струја во С. Македонија

Компанијата ЕДС, како доминантен играч продаде најмногу струја до крајните потрошувачи во 2019, годината во која за прв пат започна да функционира целосно либерализираниот...
Повеќе

  Речиси 95 проценти од потрошената струја во август е од домашни извори

  Во август годинава во земјава вкупно се потрошени  525.962 мегават часови електрична енергија, 36,719 милиони нормални кубни метри природен гас, 315.301 тон јаглен и 81.663 тони нафтени продукти.

  Според податоците од Државниот завод за статистика, 94,7 отсто од потрошената електрична енергија е од домашни извори, а 95,8 проценти од вкупно потрошениот јаглен е употребен за производство на струја.

   

   

  Latest Posts

  НАЈНОВИ ВЕСТИ

  Струја