вторник, мај 21, 2024
spot_img
Повеќе

    PPC влегува во ексклузивни преговори со Enel за стекнување на сите романски операции на Enel во Романија

    Грчката Државна компанија за електрична енергија ДЕИ (PPC) објави дека склучила Договор за ексклузивност со Enel S.p.A. („Енел“) во врска со потенцијалното стекнување на целосниот капитал на акциите на Групацијата Енел во Романија („Целни средства“).

    За време на периодот на ексклузивност, до крајот на јануари 2023 година, страните ќе преговараат за трансакциската документација и PPC ќе спроведе соодветна анализа на целните средства и, по завршувањето на таквата длабинска анализа, одборот на директори на PPC ќе утврди дали PPC ќе поднесе обврзувачка понуда за Енел. Страните ќе го информираат пазарот доколку склучат обврзувачки договор за трансакцијата.

    НАЈНОВИ ВЕСТИ