сабота, март 6, 2021

ЕДС доминира на целосно либерализираниот пазар на струја во С. Македонија

Компанијата ЕДС, како доминантен играч продаде најмногу струја до крајните потрошувачи во 2019, годината во која за прв пат започна да функционира целосно либерализираниот...
Повеќе

  Од септември, на регулираниот пазар, повисоки сметки за електрична енергија.

  На слободниот пазар, цената е намалена за околу 9%

  Септемвриските сметки на потрошувачите кои се снабдуваат на регулираниот пазар ќе бидат повисоки за 7,42 %, а граѓаните и понатаму ќе можат да ја користат ефтината тарифа во истите период како и досега.

  Како што тврдат од Регулаторната Комисија за Енергетика, поскапување на струјата побарале сите електро-енергетски компании заради проблемите што ги предизвика кризата со коронавирусот Ковид-19. ЕСМ има намалување на приходите од продажба на вишоци на електрична енергија од 17 милиони евра, а МЕПСО заради намалување на приходите за пренос од 11 милиони евра од транзит на електрична енергија за странство.

   

  Latest Posts

  НАЈНОВИ ВЕСТИ

  Струја