сабота, април 20, 2024
spot_img
Повеќе

    Од домашно производство била 96,6 отсто од потрошената струја во август

    – Според податоците на Државниот завод за статистика, во август 2022 година, вкупната потрошувачка по видови енергенти изнесувала 489 072 МWh електрична енергија, 23.044 мил. нм3 природен гас, 377 045 тони јаглен и 113 677 тони нафтени продукти.

    Бруто-домашното производство на електрична енергија учествува со 96.6 % во бруто-домашната потрошувачка на електрична енергија, додека 99.5 % од вкупната потрошувачка на јаглен се употребени за производство на електрична енергија.

    НАЈНОВИ ВЕСТИ