понеделник, март 8, 2021

ЕДС доминира на целосно либерализираниот пазар на струја во С. Македонија

Компанијата ЕДС, како доминантен играч продаде најмногу струја до крајните потрошувачи во 2019, годината во која за прв пат започна да функционира целосно либерализираниот...
Повеќе

  „МЕМО ДООЕЛ“ ќе биде назначен за оператор на организираниот пазар на електрична енергија

  Владата на Република Македонија на денешната седница ја разгледа и усвои Информацијата во врска со назначувањето на националниот оператор на пазар на електрична енергија „МЕМО ДООЕЛ“ – Скопје за оператор на организираниот пазар на електрична енергија.

  На предлог на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги Владата ја донесе Одлуката за назначување на операторот на пазарот на електрична енергија за оператор на организираниот пазар на електрична енергија.

  Latest Posts

  НАЈНОВИ ВЕСТИ

  Струја