петок, јуни 9, 2023
spot_img
Повеќе

  Кризната состојба во енергетиката помина на собраниска комисија

  Предлог – одлуката за продолжување на кризната состојба во енергетиката попладнево го помина и филтерот на собраниската Законодавно-правна комисија.

  Се очекува пратениците на пленарна седница да гласаат за продолжување на кризната состојба во енергетика од 1 октомври до 30 април 2023 година.

  Претходно и собраниската Комисија за одбрана и безбедност ја одобри Предлог-одлуката за продолжување на кризната состојба на територија на земјава и Градот Скопје поради недостиг на електрична и топлинска енергија.

  НАЈНОВИ ВЕСТИ

  Струја