четврток, март 4, 2021

ЕДС доминира на целосно либерализираниот пазар на струја во С. Македонија

Компанијата ЕДС, како доминантен играч продаде најмногу струја до крајните потрошувачи во 2019, годината во која за прв пат започна да функционира целосно либерализираниот...
Повеќе
  Почетна Регулатива

  Регулатива

  РЕК „Битола“ многу побрзо ги следи еколошките процеси во последните три години, тврдат од ЕСМ

  Набавени се и еколошки автобуси за превоз на вработените во РЕК 'Битола“, со што АД ЕСМ, како што посочуваат, е првата компанија која обезбеди...

  Владата го раскина договорот за државна помош за ТЕ-ТО

  Согласно со оваа Oдлука, Друштвото за производство на електрична и топлинска енергија е должно да го плати долгот кон УЈП   Владата, на денешната седница, еднострано...

  РКЕ апелира на одговорност во услови на пандемија: БЕГ да пушта парно и кога температурите се 16 степени

  Се разгледува можноста за прекршочна постапка поради непочитување одредби од Законот за енергетика и обврските дефинирани со лиценцата за вршење на енергетската дејност   БЕГ ќе...

  РКЕ бара поголеми ингеренции – за да може да изрекува повисоки казни

    Според Бислимовски, целта е да се зголемат казните за операторите на дистрибутивните системи, доколку поради нивна неажурност и лоша организација ги оставиле потрошувачите без...

  Прочитај

  Струја