петок, март 5, 2021

ЕДС доминира на целосно либерализираниот пазар на струја во С. Македонија

Компанијата ЕДС, како доминантен играч продаде најмногу струја до крајните потрошувачи во 2019, годината во која за прв пат започна да функционира целосно либерализираниот...
Повеќе
  Почетна Одржлив развој

  Одржлив развој

  Фолксваген ќе го претвори островот Астипалеа во Грција во енергетски оддржлива заедница

  Островот со 1.300 постојани жители на на Егејското море ќе се трансформира во заедница со решенија без јаглерод. Автомобилскиот гигант Фолксваген се согласи да...

  Франција ќе изгради капацитет за електролиза од 6,5 GW до 2030 година

  Франција ќе изгради капацитет за електролиза од 6,5 GW  до 2030 година како дел од нацрт проектот за поддршка на производството на водород од...

  Прочитај

  Струја