петок, септември 29, 2023
spot_img
Повеќе

  ЕСМ ќе регистрира правни ентитети во Грција и Бугарија за набавка, дистрибуција и трговија со природен гас

  Владата на вчерашната 149-та седница ја усвои Информацијата за статус на проектот за „Закуп на ЛНГ терминал“ во грчкиот град Александрополис.

  Како што информира владината Прес-служба, Владата го задолжи АД ЕСМ да регистрира правни ентитети во Грција и Бугарија потребни за оперативни активности поврзани со набавка, дистрибуција и трговија со гас.

  АД ЕСМ е задолжено и да врши транспорт на природен гас преку интерконекторот со Бугарија, се додека не се изгради интерконекторот со Грција

  НАЈНОВИ ВЕСТИ

  Струја