понеделник, мај 20, 2024
spot_img
Повеќе

    АД ЕСМ: Блок 1 на РЕК Битола попладнево е ставен во функција

    Блок 1 на РЕК Битола попладнево околу 15 часот е ставен во функција. Постројката произведува електрична енергија и е синхронизирана со македонскиот електроенергетски систем, информира АД ЕСМ.

    -Благодарание на стручноста и ангажманот на вработените во Термоелектраната, за нецели 24 часа санираните се пукнатите цевки заради кои блокот вчера утрото мораше да биде исклучен. РЕК Битола во моментов работи со два блока. На Блок 3 во тек се завршните зафати за монтажа на новиот трансформатор, по што и оваа постројка ќе биде ставена во функција, посочуваат од ЕСМ.

    РЕК Битола во моментов работи со два блока. На Блок 3 во тек се завршните зафати за монтажа на новиот трансформатор, по што и оваа постројка ќе биде ставена во функција, се вели во соопштението.

    НАЈНОВИ ВЕСТИ