вторник, октомври 3, 2023
spot_img
Повеќе

  Владата ќе го плати секое идно поскапување на парното греење

  Владата на денешната 20-та седница, донесе одлука да се измени Уредбата за критериумите и условите за прогласување на кризна состојба во случаи на временски и природни непогоди, хаварии и нарушувања на пазар на топлинска енергија.

  Со оваа измена се утврдува правен основ за преземање на мерка за финансиска поддршка која ќе им ја надомести разликата на цената на енергенси за топлинската енергија на снабдувачите со топлинска енергија за да се елиминира можноста разликата на цените да падне на товар на потрошувачите на топлинска енергија од категоријата домаќинства.

  Согласно оваа мерка, нема да има промени на сметките за топлинска енергија за домаќинствата.

  НАЈНОВИ ВЕСТИ

  Струја