петок, јуни 9, 2023
spot_img
Повеќе

  Во речиси цела Европа струјата се продава за над 200 евра за мегават/час

  Под 200 евра и денеска е цената на електричната енергија во Полска, Шпанија и во Португалија

   

  Цената на струјата во речиси цела Европа надмина 200 евра за мегават/час, според  последните податоци на платформата Енерџилајв.

  Meѓу европските земји со најскапа струја се Грција, Хрватска, Унгарија, Австрија – 241,3 евра за мегават/час. Потрошувачите во Романија и Унгарија плаќаат 228,79 евра за мегават/час.

  Под 200 евра за мегават/час е цената на електричната енергија во Полска, Шпанија и во Португалија.

   

   

  НАЈНОВИ ВЕСТИ

  Струја