среда, февруари 1, 2023
spot_img
Повеќе

  Грчката државна компанија за електрична енергија ДЕИ (ППЦ) го зголеми своето учество на пазарот за малопродажба во Грција за 3% на 66,3% во ноември

  Грчката државна компанија за електрична енергија ДЕИ (ППЦ), која е лидер на пазарот на електрична енергија во малопродажба, освои цели три процентни поени во ноември, освојувајќи 66,33 проценти учество, во однос на 63,2 проценти еден месец претходно, според последниот извештај за размена на енергија.

  Вториот најголем снабдувач, Протергија, член на групата „Митилинеос“, падна од 8,6 проценти во октомври на 7,99 проценти во ноември. Кај другите снабдувачи исто така е забележан пад во учеството на пазарот.

  Во ноември извозот на електрична енергија е зголемен, а увозот е намален , во споредба со еден месец претходно, покажаа податоците за размена на енергија.

  Бизнис планот на ДЕИ (ППЦ) за 2021-2023 година предвидува намалување на потрошувачите од 6,1 милиони, лани во септември, на 4,7 милиони, за удел на пазарот од 54 проценти.

  НАЈНОВИ ВЕСТИ

  Струја