сабота, февруари 27, 2021

ЕДС доминира на целосно либерализираниот пазар на струја во С. Македонија

Компанијата ЕДС, како доминантен играч продаде најмногу струја до крајните потрошувачи во 2019, годината во која за прв пат започна да функционира целосно либерализираниот...
Повеќе

  Проширување на категориите на ранливи потрошувачи на струја предлага РКЕ

  По поскапувањето на електричната енергија, РКЕ сега предлага мерки за намалување на енергетската сиромаштија

  Предлог за проширување на категориите на ранливи потрошувачи на електрична енергија достави Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) до Министерството за економија.

  Како што појаснуваат од РКЕ, се работи за иницијатива, во соработка со електродистрибуција, а по препорака на енергетската заедница, со цел да се намали енергетската сиромаштија кај домаќинствата кои не можат да ги подмират сметките за струја.

  Предлогот опфаќа принципи врз основа на кои може да се дефинираат критериуми по кои ќе се утврдат домаќинствата кои ќе влезат во категоријата на ранливи потрошувачи, наведуват од РКЕ.

  Latest Posts

  НАЈНОВИ ВЕСТИ

  Струја